Šabla, Ezerec, Krapec

Video ZDE

Pokud patříte k lidem, kteří hledají dlouhé a prostorné zlaté písečné pláže, čistou a příjemnou mořskou vodu, pak jsou tyto pláže právě pro vás. Jedná se o místo stále nedotčené stavebními procesy v Bulharsku. Pláže jsou krásné a tiché, daleko od hluku městských oblastí, není zde mnoho restaurací, žádné hotely, neslyšíte zde hudbu z baru. Velmi vhodné pro lidi, kteří mají rádi divokou přírodu. Po většinu letní sezóny tu není mnoho turistů. Navzdory klidu je tu však spousta míst, kde se najíst, napít s přáteli a na pár dní zůstat. 

V blízkosti pláže v kempu Dobrudja v Shabla jsou restaurace, kde si můžete koupit nápoje a jídlo. Takže si buďte jisti, že pokud chcete strávit den na této pláži, nemusíte si dělat zásoby.

Pokud jste se rozhodli strávit letní dovolenou v Shabla, měli byste vědět, že zde nenajdete pro jižní pobřeží typické velké a luxusní hotely, ale najdete zde nádherné malé hotely, bungalovy, rodinné hotely a vily k pronájmu za velmi za přijatelné ceny.

V okolí najdete také několik kempů.

Chráněné jezero Shabla, Šablenská Tuzla, maják a historické nálezy jsou skvělým cílem pro milovníky přírody a kultury.

Jižně od pláže a 3 km od Šably je chráněná oblast jezera Šabla. Vyskytuje se zde mnoho vzácných druhů rostlin a živočichů. 

 Nedaleko jezera se nachází Šablenská Tuzla, známá svým léčivým bahnem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *