Topola

·        Topola je klidná rekreační obec, která v posledních letech prošla prudkým rozvojem – řada investorů skoupila pozemky a postavila mnoho rekreačních komplexů se zábavními a lázeňskými centry. Zajímavá je především vilová zóna obce. Infrastruktura je velmi dobře rozvinutá – pravidelné dodávky a dodávky elektřiny, silnice ve velmi dobrém stavu, veškerá moderní občanská vybavenost.  V bezprostřední blízkosti se nachází největší golfové hřiště na pobřeží Severního Černého moře „Black Sea Rama“ a další dvě golfová hřiště.
Obec je bohatá na minerální vody a jíl, což je výborným předpokladem pro rozvoj lázeňské turistiky. Oblast je ekologicky čistá, daleko od velkých průmyslových podniků. 

·        Bílá laguna – dvě menší písečné pláže, na jedné z nich vyvěrá teplá, léčivá minerální voda. Na plážích najdete restaurace i bary. Na těchto plážích jsou také od 8:00 do 18:00 přítomní plavčíci.

·        Heros pláž – má rozlohu asi 8,8 akrů s pláží obklopenou vysokými bílými skalami, jemným pískem a čistou azurovou vodou

Hosté Lighthouse Golf and Spa Resort zde mají k dispozici lehátka a slunečníky zdarma.

·        Pláže Argata a Bendida – nachází se v Thracian Cliffs Golf Hotel. Je nutné projít přes recepci  a jsou otevřené pouze do 18 hodin. Pláže jsou v marockém  stylu a délkou asi 2 km, mají křišťálově čistou vody a bílý písek. Na pláži jsou  restaurace s plody moře, grilem a marockými specialitami. Na pláži také  najdete  vodní atrakce: vodní kolo, vodní lyžování, plachtění na katamaránu, windsurfing, pádlo vestoje, aqua ring a další.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *