Zlaté písky

Videa ze Zlatých písků ZDE ZDE

Zlaté písky jsou jedním z nejstarších a největších černomořských letovisek v Bulharsku. Nachází se 17 km severně od Varny.
Název letoviska je odvozený od  nádherného zlatého písku. Podle místní pověsti piráti zakopali na tomto břehu zlatý poklad, a aby se jim pomstil, příroda jej proměnila v jemný zlatý písek. Pláž je zde dlouhá 3,5 km a její šířka v některých místech dosahuje 100 m.
Kombinace specifického klimatu a minerálních vod se s úspěchem využívá při léčbě artritidy, stresu, neuróz, chronické faryngitidy, bronchitidy, astmatu.
V letovisku je několik desítek hotelů, z nichž většina se nachází mezi listnatými lesy. V uličkách celého letoviska jsou rozesety stovky restaurací a zábavních podniků, které návštěvníkům nabízejí rozmanitou bulharskou i mezinárodní kuchyni a četnou zábavu. Letovisko je známé svým bohatým nočním životem, četnými kluby, diskotékami a restauracemi.
Podmínky pro aktivní odpočinek jsou lákadlem jak pro mladé lidi hledající zábavu, tak pro rodiny s dětmi. Pro nejmenší je připravena široká škála atrakcí – aquapark, různá zařízení a skluzavky pro děti, dětská sportcentra, jízda na ponících a o dobrou náladu a bezpečnost dětí se starají animátoři v celém areálu.

·        Přírodní park Zlaté písky

Nabízí trasy různých délek a trvání, podle vašich preferencí. Jsou zde jak klasické pěší trasy, tak i specializované. Většina z nich začíná od kláštera Aladža a ponoří vás do zeleně a různých druhů. Cestou narazíte na mnoho fontán, vyhlídek a rekreačních oblastí. Je zajímavé, že park byl založen v roce 1943. Nikdo nečekal, že se zde objeví jedno z nejznámějších letovisek na bulharském pobřeží.

Jedná se o uměle vytvořené letovisko a nežije se zde celoročně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *